Съдия бута „Реал” напред за купата с две дузпи срещу третодивизионен

„Реал“ си осигури място в следващия рунд за Купата на краля, като взе аванс от 2:0 на терена на третодивизионния „Фуенлабрада“. На стадиона с име „Фернандо Торес“ в предградията на Мадрид, колосът игра основно с резерви и младите си таланти, за да даде почивка на големите звезди.
Градчето Фуенлабрада е родно място на Хлапето Торес, който обаче никога не е играл тук, а директно започва в академията на „Атлетико“. Арената носи неговото име и 62 минути бе защитавана с чест от скромния тим на домакините. Но тогава реферът Иглесиас Вилануева даде дузпа за задържане на младия Ашраф от „Реал“, което стана извън наказателното поле. Нарушение имаше, но дузпата бе пресилена заради мястото, на което бе извършено. Марко Асенсио вкара за 0:1.
17 минути по-късно съдията даде втора дузпа за „Реал“, този път след корнер и задържане на Тео Ернандес от играча на домакините Пако Кандела. Отново – по буквата на правилника това бе нарушение, но левият бранител на гостите само чакаше докосването и гледаше рефера, очевидно играейки за дузпа. Такива задържания при статични положения има по десетина на мач…
В добавка Вилануева изгони Кандела за втори жълт картон, което също бе куриоз – футболистът на „Фуенлабрада“ бе влязъл в игра като резерва и си изкара двата картона за 7 минути. Лукас Васкес вкара и узакони превъзходството на гранда, който доминираше така или иначе в мача. Реваншът е протоколен, на 29 ноември на „Сантяго Бернабеу“. Зинедин Зидан, взимал какви ли не трофеи като играч и треньор, не е печелил никога Купата на Краля. Този приз отиде при „Барселона“ в последните три сезона.